Det skal du bruge:
- 300 g. mel
- 100 g. smør/margarine
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 1 dl. mælk
- 3 spsk. sukker
- 25 g. gær
- Flormelis og vand til glasur
- Fyld:
- 100 g. brun farin
- 100 g. smør/margarine
- 2 tsk. kanel
Sådan skal du gøre:
- 1. Smørret varmes op i gryde og afkøles, derefter tilsættes mælk og røres rundt.
- 2. Gæren opløses i den lune blanding af smør og mælk.
- 3. Tilsæt æg, salt, sukker og mel.
- 4. Ælt dejen godt sammen.
- 5. Lad dejen hæve i en time.
- 6. Fyldet røres sammen.
- 7. Dejen deles i to stykker, der rulles ud til en firkant.
- 8. Fyldet fordeles ud over dejen.
- 9. Dejen rulles sammen som en roulade og skæres op i 12 lige store stykker.
- 10. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk sneglene flade.
- 11. Sneglene skal efterhæve overdækket i 45 min.
- 12. Pensles med æg og bages i ovnen i ca. 8 - 9 min. ved 220 grader (varmluft)
- 13. Pynt med glasur.
Tip: Brug forskellige farver glasur, for at gøre sneglene mere festlige. Pynt også gerne med flag.