Opskrift på kanelsnegle

Kanelsnegle

Det skal du bruge:

  • 300 g. mel
  • 100 g. smør/margarine
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl. mælk
  • 3 spsk. sukker
  • 25 g. gær
  • Flormelis og vand til glasur

  • Fyld:
  • 100 g. brun farin
  • 100 g. smør/margarine
  • 2 tsk. kanel

Sådan skal du gøre:

  • 1. Smørret varmes op i gryde og afkøles, derefter tilsættes mælk og røres rundt.
  • 2. Gæren opløses i den lune blanding af smør og mælk.
  • 3. Tilsæt æg, salt, sukker og mel.
  • 4. Ælt dejen godt sammen.
  • 5. Lad dejen hæve i en time.
  • 6. Fyldet røres sammen.
  • 7. Dejen deles i to stykker, der rulles ud til en firkant.
  • 8. Fyldet fordeles ud over dejen.
  • 9. Dejen rulles sammen som en roulade og skæres op i 12 lige store stykker.
  • 10. Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir og tryk sneglene flade.
  • 11. Sneglene skal efterhæve overdækket i 45 min.
  • 12. Pensles med æg og bages i ovnen i ca. 8 - 9 min. ved 220 grader (varmluft)
  • 13. Pynt med glasur.

Tip: Brug forskellige farver glasur, for at gøre sneglene mere festlige. Pynt også gerne med flag.


  • 2 t 30 min.
  • Niveau: Mellem
  • Udskriv

TOP