Gode råd til en sjov børnefødselsdag

af Jepela / Mandag, 04. juni 2020 / Børn, Inpiration

Børnefødselsdag Nu er der gået endnu et år og fødselsdagen står atter for døren. Jubii siger nogen, andre bliver mere stive i ansigtet. Men selvfølgelig skal junior fejres med maner og en børnefødselsdag behøver hverken være besværlig, stressende eller dyr.

Hvad skal vi spise?

Alle vil gerne prøve at lave noget lækkert og sjovt til alle gæster. På jepela.dk kan du finde mange forskellige forslag til menuen. Det er vigtigt at ramme rimeligt bredt, noget alle kan lide og som passer til gæsternes alder.

Husk at børn ikke sidder ved bordet og spiser en hel dag. De vil meget hellere ud og lege. Simple børnevenlige menuer, og noget børn aldrig bliver træt af, er pizza, kyllingelår, hotdogs med pomfritter, is, slik, pølsehorn og frugt. Lav gerne noget, der kan spises med fingrene.

Hvad skal vi lege?

Til en børnefødselsdag kan de fleste børn selv finde på noget at lege, men det er ALTID en god ide, at du har et par ideer på hånden - hvis nu… Har du planlagt nogle aktiviteter til børnene, er det også en mulighed for at samle "tropperne" og sørge for, at alle børnene er med i legen.

På jepela.dk kan du finde 26 forskellige forslag til underholdning, lege, aktiviteter som passer perfekt. Brug vores forslag som inspiration og byg selv videre på dem. Det er afhængig af børnenes alder, hvor mange aktiviteter du behøver at arrangere. Husk at mange børn er gode til at underholde sig selv og bare vil lege med hinanden.

fødselsdagskage

Men det vigtigste er...

Husk det allervigtigste! At dit barn har en sjov dag, uanset hvor fødselsdagen skal holdes, hvilken mad der serveres og hvilke aktiviteter der afholdes.

Som forældre er det vigtigt at skrue ned for forventningerne og bare tage det som en dejlig dag. Husk hvis du bliver stresset - så bliver dit barn helt sikkert også.

10 punkter du bør huske til en børnefødselsdag

For at hjælpe dig godt på vej, har vi lavet 10 punkter med vores bedste lavpraktiske råd og ideer, så både fødselar, gæster og forældre får den bedste dag. Brug dem som inspiration, så du kommer godt i gang med fødselsdagsforberedelserne.

1. Når du sender invitationer ud, husk alle de praktiske oplysninger - varighed, kontaktoplysninger, særlig påklædning, fødselsdagstema mv.

2. Aftal et tidsinterval - en børnefødselsdag plejer ikke at vare hele dagen. Afhængig af børnenes alder, behøver en børnefødselsdag ikke være længere end 2-3 timer. Der er fuld knald på i alle timer - hverken fødselar, gæster eller forældre kan holde til mere.

3. Forbered nogle aktiviteter som underholdning. Hvis der er mulighed for det, lav noget udendørs. Børn får brugt mere energi og der er mere plads at gøre godt med. Find evt. inspiration her.

4. Ryd op i entreen eller forbered er sted til overtøj og lignede. Der skal nemlig bruges en del plads til sko, tøj, hue og vanter.

5. Fjern det legetøj der ikke skal leges med, og sæt det legetøj frem, som der må leges med. Aflås evt. rum, som ikke skal leges i.

6. Dæk bordet festligt op, gerne med engangsservice og papir dug. Det er lettere at rydde op og så gør det ikke noget, hvis et barn spilder. Du kan også skrive navn på børnenes kopper. Hvis det er til mindre børn, kan man også dække op på gulvet.

7. Forbered alt den mad du kan i forvejen, gerne dagen før. Du får nok at se til, på selve dagen.

8. Sørg for der er plads til alle børn og der er steder, hvor de kan lege - ryk evt. nogle møbler væk og gør mere plads i stuen.

9. Der vil komme "konflikter" - nogle børn vil græde - nogle kommer til at spilde, husk det er ganske normalt.

10. Hvordan holdte du selv din egen fødselsdag? Hvilke ting var sjovest? Det virker garanteret stadig i dag.

TOP