Det skal du bruge:
- 500 g. frosne jordbær
- 100 g. sukker
- 1 stang vanilje
- 4 blade husblas
- 2,5 dl. fløde
- 3 lagkagebunde
- Pynt:
- Friske jordbær
- Flødeskum
- Revet chokolade
Sådan skal du gøre:
- 1. Jordbær, sukker og vanilje kommes i en gryde ved svag varme i ca. 10 min.
- 2. Halvdelen af massen blendes og vendes med den anden halvdel og afkøles.
- 3. Udblød husblas og rør det i jordbærmassen.
- 4. Afkøles i ca. 10 min.
- 5. Pisk fløden til skum og vend den med jordbærmassen.
- 6. Fordel skummen mellem lagkagebunde. Her kan med fordel bruges en springform, så man kan glatte massen jævnt ud.
- 7. Lagkagen stilles på køl indtil massen er fast.
- 8. Pynt lagkagen med flødeskum, friske jordbær og revet chokolade.
Tip: Lagkagen kan pyntes med lige det du bedst kan lide. Husk flag og lys.
Se opskrift på Lagkagebunde